Hjerter, skytsengler og søljer


Birgitte Bø Zijlstra

Kreativ håndverker 


Med dype røtter i norsk natur og historie

Skytsengel
Armlenke med hjerter og skytsengel
Skytsengel
Små engleØrepynt
Skytsengel med gullhjerte
Skytsengel med humle
Kjærleik armlenke
Kjærleik halssmykke
Kjærleik ørepynt
Kjærleik halssmykke med løvsagmønster
Kjærleik ørepynt med fugler
Kjærleik halssmykke med fuglemotiv
Kjærleik collier
Kjærleik Halssmykke med løvsagmønster

Skytsenglene og hjerter har følgt meg i lang tid. Inspirasjonen til skytsenglene fikk jeg etter en tur til Nidarosdomen i Trondheim i 2001. Jeg er ikke spesielt relegiøs, men den håndverksmessige detaljrikdommen jeg så i den katedralen gjorde sterkt inntrykk på meg, så når jeg kom hjem satt jeg meg ned og tegnet egler. Om de virker?  joda, noen av kundene mine har i ettertid kommet og fortalt meg at de er overbevist om at skytsengelen demmes har beskyttet dem, pga uhell som har skjedd når de ikke hadde den rundt halsen. Nå tror jeg selv at våre skytsengler er med oss uansett men det er jo fint å ha noe som minner oss på det! :)

Skytsenglene mine blir brukt av folk i alle aldre, fra dåpsmykke, venninnegave, og til minne om en som bor langt unna eller sto deg nær og har gått bort.


KJÆRLEIK er navnet på hjertesmykkene, en serie som lett lar seg kombinere med skytsenglene. Inspirasjonen til disse hjertene kommer fra min forkjærlighet for gamle håndverksteknikker, spesielt de i treverk. Mønsterene er fritt hentet i fra utskjæringer i gavelen på gamle sveitserhus. Løvsagarbeidet som gjøres i tre, lar seg lett kopiere i sølv i liten skala.  Alt blir tegnet og saget for hånd så hvert smykke er en unik liten skatt.Navnesøljer, den perfekte dåpsgaven.

Søljene er alle håndlaget og unike. For meg er det viktig at kunden er med på å komponere hvordan sølja skal se ut. Prisen ligger mellom 2000,- og 4000,- kr, avhengi av hvor mye tid det tar å lage den. De blir laget i 925 sølv.

Per dags dato så er det fortsatt bestillingssopp på mine smykker, grunnet skuldertrøbbel og flytting av verksted.

Hilsen Birgitte